søndag 30. november 2008

Engler




Adventstiden har inspirert meg til å lage disse englebildene. Englene er en detalj fra en kirkedør I St. Petersburg og så manipulert i Photoshop.

Julemarked i gamle Stavanger





Tradisjonen tro ble det årlige julemarkedet , avholdt i gamle Stavanger, første helg i advent.Værgudene hadde velsignet årets marked med nydelig klart og kaldt vintervær.Gamle Stavanger er som skapt for å lage julestemning.Beboerne hadde pyntet til julefest , både ute i gatene og ikke minst i vinduene.Jeg må bare innrømme at adventstiden får fram kikkeren i meg. Jeg elsker å titte inn i julepyntede vinduer.Når mørket senker seg og de opplyste vinduene sender ut sitt lune lys, må jeg bare titte.

Utstilling av Kjell Pahr-Iversen



Lørdag åpnet Kjell sin utstilling i sitt eget atelier.Her viste han flotte malerier fra sin Herbarium -serie og fra Columna Vertebralis-serien. Det var høytidelig åpning av Sevland . Lou Albrektsen hadde en spennende introduksjon av Kjells bildeverden.Flott å se så mangen av Kjells malerier samlet på et sted.Fotografiene viser detaljer fra Kjells malerier.

lørdag 29. november 2008

Hva er det med Mona Lisa ?





Hva er det med Mona Lisa som stadig fascinerer meg ?Her er noen av Mona Lisa collagene mine.

torsdag 27. november 2008

Eksperimenter





Utrolig gøy å jobbe med bildemanipulering i Photoshop.Ideene strømmer på.De to nederste bildene består av 3 enkeltbilder som er lagt på hverandre og bearbeidet med layer-funksjonen. De to øverste bildene består av et vindu og en skulptur som er satt sammen til et nytt bilde.

Dører og skygger





Hva skjer når jeg kombinerer dør-bildene mine med skygge-bildene mine ?Resultatet ble ganske spennende. Jeg har lagt bildene inn i Photoshop. Det ene bilde oppå det andre. Deretter brukte jeg flere funksjoner i Layer som skapte transparente effekter.Kombinasjonen av dør og skygger gir bildene en ny dimensjon

Dører




Jeg er svak for malingslitte dører.Jeg synes at de er utrolig vakre. Det er et eller annet med fordums glans som fascinerer meg. Samtidig er det noe bak dørene. Hva skjuler seg bak en dør ? Noe mystisk ? Noe spennende ? Noe farlig ? Eller rett og slett noe hverdagslig.det bør helst være dører som bærer preg av tidens tand.Nymalte fine dører interesserer meg ikke.

tirsdag 25. november 2008

Skyggebilder




Jeg leker meg ofte med skygger. Både min egen og andres skygger.Det er spennende å se hvordan skyggen endrer seg i forhold til årstid og tid på dagen. Lange skygger , korte skygger , truende skygger og morsome skygger.

søndag 23. november 2008

Søndagstur rundt Stokkavannet





Mye spennende å se og oppleve på en ganske alminnelig søndagstur.Men å fotografere objekter i bevegelse er ikke lett. Jeg strevde lenge med å fotografere denne svanen og disse endene.Jeg tror at svanen ble ganske lei av meg , for den gjorde seg klar for et lite angrep. Da var jeg snar med å komme meg av sted.Er ganske fornøyd med resultatet.

Vinterstemninger



Vinterstemning i slutten av november med minusgrader og den første snøen. Men ennå ser en rester av sommergrønne blader og fargerike høstblader.

lørdag 22. november 2008

Strandtur






Det er utrolig hva man kan finne av spennende fotomotiv på en ganske vanlig strandtur.

fredag 21. november 2008

Jeg elsker katter





Katter er fascinerende dyr. De er selvstendige og lar seg ikke dressere. Jeg har hatt mange katter i mitt liv. Alle har vært forskjellige. Noen sære , noen kjærlige ,noen forsiktige ,noen aggressive og noen godmodige.Nå har jeg ingen katt , men når jeg er ute og reiser tar jeg bestandig bilder av katter.Her ser dere katter fra : Azorene , Kroatia,England og Kina

torsdag 20. november 2008

Fortid og nåtid i Kina




Kina er i rivende utvikling.Det gamle tradisjonsrike Kina må vike for det nye. Hutongene rives og skyskaperne skyter i været.Mange av de eldre som har blitt tvunget til å flytte fra sine hjem i Hutongene , ser med skepsis på alt dette nye.Mao er fremdeles en stor helt for mange Kinesere.

Minner fra Kina

Rare
Mange syklerSpennende mat
Fargerike masker.

Vakker arkitektur


Dette er et av de vakreste moderne bygg jeg har opplevd.Bygget er tegnet av Paul Andreu og ligger i Beijing. Det er Beijings nye nasjonal teater og opera.
Når en ser bygget speile seg i vannet ,som omgir bygget, forstår en hvorfor det blir kalt for -Egget

En stor drøm......



...Gikk i oppfyllelse da jeg sto på muren. Et ufattelig menneskeskapt verk som nesten tok pusten fra meg.Et stort øyeblikk og en uforglemmelig opplevelse.

Mitt livs reise.



Høsten 2007 reiste vi til Kina. En drøm som jeg hadde båret på i mange år , gikk i oppfyllelse.Jeg har alltid vært fascinert av Kinesisk kunst og kultur.Kina er så absolutt verd en reise.Et utrolig spennende land å reise i. Selv om jeg bare fikk sett en liten flik av Kina. Beijing var første stopp på reisen.Her besøkte vi den forbudte by, Det himmelske freds tempel ,Hutongene,Silkemarkede og mye,mye mer.