fredag 26. desember 2008

Vincent van Gogh

1.juledag




Blikkstille , frost og sol. En perfekt turdag.

Litt Amerikansk ?


Någen tar an heilt ud ! E det jul så e det jul. Va det någen som sa at me har finanskrise ???

tirsdag 23. desember 2008

Engler




Med disse søte englene ønsker jeg alle en fredfull jul.

søndag 21. desember 2008

Loppemarked





Det er ingen andre plasser enn på et loppemarked, at Mao og Buddha møtes. Disse bildene ble tatt på et loppemarked i Nice i høst.Å ta bilder på loppemarked er utrolig spennende fordi en støter på de rareste kombinasjoner av ting.

onsdag 17. desember 2008

I want a Hippopotamus for Christmas


Fant denne uimotståelige lille video-snutten på YouTube.

tirsdag 16. desember 2008

Norwegian Wood



I dag var jeg på utstillingen " Norwegia Wood ". En meget informativ utstilling som viser ny og gammel trearkitektur. Stavanger har faktisk en av Europas største trehusbegyggelse. Norwegian Wood er et kulturbyen 2008 prosjekt.Norwegian Woods ambisjoner er å videreutvikle trearkitekturen ved å realisere en rekke forbilledlige byggeprosjekter med nyskapende og miljøvennlig arkitektur. Dette skal gjøre Stavanger - regionen til et utstillingsvindu , både nasjonalt og internasjonalt.Ideen har vært å teste ut nyeideer i praksis gjennom konkrete byggeprosjekter , og bruke dette som en arena for læring og utvikling hos alle involverte aktører.

søndag 14. desember 2008

Speiling i vann




Søndagsturen ble sein i dag pga.alt som måtte gjøres inne, før jeg kom meg ut. Men så viste det seg å være den perfekte tiden for å få med seg solnedgangen.Ute var det kaldt og vindstille. Stokkalandsvannet lå blikkstille og den fantastiske kveldshimmelen speilte seg i vannet. Jeg stoppet opp og knipset i et sett. Alt var bare så utrolig vakkert.

Engletid



Søndagsfred og tid for å finne fram englene mine. Helt siden sist jul har de ligget i en eske på loftet. Nå er høytidsstunden her. Endelig kan jeg ta dem ned i stuen og plassere alle på peishyllen.I år ble de nok satt fram ekstra tidlig, men jeg klarte ikke å vente lenger.Englene er nok fornøyd med endelig å ha blitt tatt inn i varmen igjen.

Orkide med Mona Lisa


Jeg ble sittende i natt og leke meg med orkidebildene mine i photoshop.Mona Lisa måtte selvfølgelig bli med på denne leken.

Orkide og skygge

Orkideer




Jeg er ganske stolt av orkideene mine.Spesielt nå i desember når ingenting blomstrer ute, er det fint å ha disse nydelige blomstene innendørs.

torsdag 11. desember 2008

Himmelske himler





De siste månedene har en kunnet oppleve noen helt fantastiske himler. Det er ofte vanskelig å holde fokus på trafikken på vei hjem fra jobb. For det er akkurat når jeg er på vei hjem, etter en lang arbeidsdag ,at himmelen er på sitt vakreste. Derfor har jeg nå kamera klar i bilen. Da er det bare å finne en egnet plass der en kan kjøre til siden og knipse. I morges opplevde jeg en fantastisk måne , men da jeg endelig hadde funnet meg parkering ,var den deilige gule osten forsvunnet bak horisonten.Håper på en reprise i morgen ,og da skal jeg være klar.

onsdag 10. desember 2008

Mona Lisa inspirerer.





Det er flere enn meg som har latt seg inspirere av Mona Lisa med det uutgrunnelige smilet. Denne renessansekvinnen til Leonardo da Vinci slutter aldri med å fascinere. Mona Lisa har blitt brukt og misbrukt av kunstnere og av reklamen til alle tider.Jeg har etterhvert fått en stor samling av disse bilde manipuleringene.

tirsdag 9. desember 2008

Julenissene er på plass



Både den amerikanske nissen og den norske nissen har tatt plass i butikkvinduene.

Julestemning



En tirsdagskveld i desember. Mykje lys og lite varme , men god julestemning rundt Breiavannet.

Papir skulpturer


Papir er et spennende materiale som en kan forme de utroligste ting av.Det er kun fantasien som setter grenser for hva som er mulig.Denne lille videosnutten viser noen av mulighetene

mandag 8. desember 2008

Med saksen som pensel



Den danske kunstneren Karen Bit Vejle har for tiden sin debututstilling i Trondheim kunstindustri museum.Der stiller hun ut sine Psaligrafiske verk.Et psaligrafisk verk er laget av et stort sammenhengende stykke papir og klippes utelukkende med saks.Karen Bit Vejle har utviklet sin egen teknikk , symbolverden og unike stil.Hun startet med å klippe snøkrystaller i papir , men har videreutviklet teknikken til uvanlig store og svært kompliserte papirklipp.
Mer informasjon om kuntneren Karen Bit Vejle

Kvinner i kunsten

søndag 7. desember 2008

Street-Art





Disse veggmaleriene har jeg funnet på min lørdagsvandring i Stavanger.Her har kjente Street -Art kunstnere boltret seg på tomme vegger i sentrum og utenfor Tou -scene.Dette er resultat av NUART- markeringen som har vært arrangert to ganger i Stavanger. Første gang var i Rogaland kunstmuseum og nå sist på Tou-scene.

torsdag 4. desember 2008

Frost




Nydelig desembervær med frost og klarvær.Dekket av et rimlag, ble høstbladene og nypen et spennende fotomotiv.

tirsdag 2. desember 2008

Steingalen




Jeg er steingalen.Har i grunnen alltid vært det. Fra jeg var ganske liten har jeg samlet på steiner. Uansett hvor jeg var i verden så tok jeg noen steiner med hjem.I en periode da jeg reiste mye til Hellas , ble det mye stein.Så utrolig mange flotte steiner jeg fant langs strendene.Glatte,fargerike steiner som jeg tok med i kofferten og plasserte i glass med vann.Det ble mine sommerminner.
Nå har jeg gått over til å fotografere steinene.Det er begrenset hvor mange steiner en kan samle på.

mandag 1. desember 2008

Noe å tenke på.


Dette oppslaget henger på veggen til galleri Sult i Stavanger.

Lys i desembermørket



Jeg bare måtte ta bilde av dette utstillingsvinduet. Det tilhører en liten lampebutikk på Løkkeveien.Her er det ikke spart på noe.