onsdag 25. februar 2009

Alexander Korzer-Robinson



Fant disse utrolige bøkene av kunstneren Alexander Korzer-Robinson.Han finner gamle bøker i antikvariater og bearbeider disse.
Illustrasjonene i bøkene skjærer han rundt. I de ferdige bokverkene befinner illustrasjonene seg på den samme plassen de var opprinnelig. Med andre ord så flyttes ikke illustrasjonene men forblir på sin opprinnelige plass i bøkene.

tirsdag 24. februar 2009

Resirkulerte aviser


Designgruppen Touch er opptatt av håndlagde produkter som ikke bare er vakre ,men som også tar hensyn til miljøet.

Moderne tuntre


Dette tolv meter høye tuntreet står i Lausanne og er designet av den Britiske designeren Samuel Wilkinson og den sveitsiske designgruppen Oloom. Kunstverket " Larbre de Flonville " tilfører torget der det står , en organisk mykhet.Konstruksjonen ender i et " bladverk" av lerketre som på solfylte dager gir skygge til de rotformede benkene nedenfor.

Linjer


Justine Ashbee har tegnet disse organiske linjene.Kunstneren bruker kun Sharpie pens.Hun starter med en kurve og med dette som utgangspunkt vokser de andre formene gradvis fram.

Hjerneslag


Se denne videoen og hør den fantastiske historien til Jill Bolte Taylor.Hun er hjerneforsker og opplevde å få hjerneslag.Her forteller hun hvordan det føles å få hjerneslag. Samtidig forteller hun hvordan den høyre og venstre hjernehalvdel virker.Jill sier at det er ikke en hver hjerneforsker som får den unike muligheten til å studere sin egen hjerne.

mandag 23. februar 2009

Solnedgang




Jeg ble så oppslukt av å fotografere at jeg glemte tid og sted.I løpet av de 2 timene som jeg tilbrakte på stranden,sank solen gradvis mot horisonten.Lyset forandret seg hele tiden fra intense gyldne farger til pastell.Til slutt etterlot den seg en rand av gull i det den forsvant i havet.

Strukturer




I dag har jeg vært på en liten fotosafari på Hellestø stranden.Målet var å teste ut et Canon digitalt speilrefleks kamera.Det var spennende å fotografere forskjellige strukturer.

onsdag 18. februar 2009

Pop up



En av gledene ved å blogge er at en finner fram til mange spennende blogger og websider. Jeg oppdager at jeg ikke er alene om å være opptatt av papir, bokbinding,kunst og design.Det er masse mennesker der ute som driver med mange artige aktiviteter som gir inspirasjon og ideer.Fant disse pop up bøkene og kortene på websiden til Lianne van Essen.

søndag 15. februar 2009

Vinterland




Vinter på fjellet.Det er fantastisk å våkne til sol fra skyfri himmel, glitrende snøkrystaller og 15 minusgrader. Spenne på seg skiene og gli av sted på pudderføre.Oppleve stillheten i vinterland.

Spor


torsdag 12. februar 2009

Fritidsproblemer ?


Er du full av kreativ energi og ikke vet hva du skal gjøre med den , så kan jo disse steinene inspirere. Trenger du flere tips , kan du ta en titt på knitalatte sine produkter

Papirlamper



Jeg finner stadig noe nytt på temaet PAPIR. Sjekk disse kreative lampene.

tirsdag 10. februar 2009

Amaryllis



Min jule-amaryllis har ikke tenkt å ta kvelden.Nå i februar er det 3.gangen den blomstrer. For et syn den er.

søndag 8. februar 2009

Jærlandskap




Flott å kunne oppleve både kunst og natur på en gang.På Hå prestegård er dette mulig.Nydelig sol og vintervær ute og praktfulle papirklipp innendørs.Med andre ord-en perfekt søndag.

Psaligrafi




Dersom du ikke vet hva psaligrafi er , så er det det du ser her.Psaligrafi , betyr ordrett - kunsten å tegne eller male med saks. Det er nettopp det Karen Bit Vejle gjør. For tiden stiller hun ut sine imponerende psaligrafier på Hå prestegård.Karen Bit Vejle klarer å skape de mest utrolige bilder av luft og papir.Arbeidene hennes formes ut av ett stort sammenhengende stykke papir som brettes en,to og tre ganger og klippes utelukkende med saks.Mange kan kalle seg papirklippere ,men få kan kalle seg kunstnere i faget.

torsdag 5. februar 2009

Mystisk stemning.



Her har jeg brukt et landsapsbilde med vei som bakgrunn. Deretter har jeg lagt på et av skyggebildene mine i et nytt lag.Når disse to vanlige bildene kobles sammen, har jeg fått fram en mystisk stemning.

Utprøving



Bilder som er bearbeidet i Photoshop

Papercuts


Papirklippene er laget av Jad Fair.

onsdag 4. februar 2009

Uttrykksbehov




Behovet for å uttrykke seg og få ut litt kreativ energi kan gi seg mange artige utslag, som f.eks.i disse syklene og denne bilen.Bildene har jeg tatt i Berlin.

mandag 2. februar 2009

Lek med Layers





Det er gøy å leke seg med layers i Photoshop.Her er et eksempel på hvordan en kan legge to forskjellige bilder oppå hverandre og så få fram nye spennende uttrykk.